top of page

PMU WENKBRAUWEN

Ombre / Powder brows geven je gedurende 1 tot 2 jaar lang symmetrische, natuurlijk ogende wenkbrauwen.
De wenkbrauwen worden volledig ingeschaduwd met pigment door een pmu machine en zo krijg je het zogeheten 'poeder' effect! Het lijkt of de wenkbrauwen zijn ingekleurd met wenkbrauwpoeder. Met deze techniek word er heel soft en subtiel gewerkt. Hou jij meer van een strakke wenkbrauw met een ombre effect? Ook dit is mogelijk, het fijne aan deze techniek is dat we de intensiteit kunnen opbouwen!

DE BEHANDELING

Een powderbrow behandeling bestaat uit 2 sessies. De eerste sessie neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. Voor de behandeling krijg je informatie die bij het toestemmingsformulier hoort. Op de dag zelf bespreken we uitgebreid jouw wensen en voorkeuren. Vervolgens starten we met het aftekenen van de wenkbrauwen, we gebruiken een speciale meetmethode / browmapping om zo de wenkbrauwen symmetrisch te maken en perfect af te stemmen op jouw gezicht en botstructuur. Pas na goedkeuring starten we met de behandeling!

Na 5 tot 9 weken vindt er een bijwerking sessie plaats. Deze behandeling dient om de kleurintensiteit aan te passen en de opvulling, dekking en dichtheid te verbeteren. Na de eerste behandeling vervaagt de kleur met meer dan 50%, na de bijwerking is dit een stuk minder. Een bijwerking word daarom aangeraden omdat daarna pas het eindresultaat zichtbaar is, en de kleur langer behouden wordt!

ezgi_50.jpg

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je een permanente make-up behandeling ondergaat, pmu is veilig en niet schadelijk, maar in sommige gevallen wordt het afgeraden om pmu te ondergaan.

Stel je specialist altijd op de hoogte van eventueel medicijn gebruik, allergieen of ziektes. Hieronder vindt je alle informatie en eventuele risico's bij pmu. 

GENEZINGSPROCES

YES! Je hebt eindelijk je powder brows laten zetten!

De genezing begint direct na de behandeling, in de eerste week zijn de wenkbrauwen een stuk donkerder dan het eindresultaat, maar dit vervaagt nog met meer dan 50%.

* Een aantal dagen na de behandeling ontstaan er korstjes, in de meeste gevallen zijn deze binnen 7 dagen verdwenen.

* Nadat de korstjes eraf zijn lijken de wenkbrauwen heel licht, in de weken erna komt het pigment gedeeltelijk terug naar boven.

* Tijdens de bijwerking worden de lichte plekjes opgevuld en kan de kleur nog intenser gemaakt worden.

NAZORG INSTRUCTIES

* Vermijd de eerste 72 uur watercontact en sport i.v.m zweten.

* Breng geen make-up of huidverzorging op de wenkbrauwen de eerste 2 weken.

* Vermijd direct zonlicht en zonnebank gedurende genezing, daarna met factor 50 insmeren.

* Niet krabben of wrijven aan de korstjes.

 • Laat geen permanente make-up uitvoeren wanneer
  PMU is veilig en niet schadelijk voor de huid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Om die reden dient iedereen voor elke behandeling het informatie-toestemmingsformulier in te vullen. Op deze manier kunnen we op een veilige en verantwoordelijke manier omgaan met eventuele contra-indicaties. PMU wordt afgeraden bij: - Hart- en vaatafwijkingen. - Chronische huidziekte. - Diabetes - Hemofilie (bloedstolling ziekte) - Immuunstoornis - Bepaalde allergieën. Laat geen permanente make-up aanbrengen: - Als je zwanger bent of borstvoeding geeft. - Als je onder invloed bent van alcohol of drugs. - Na een botox behandeling in het voorhoofdgebied: wacht 3 weken voordat je een pmu behandeling ondergaat. - Na gebruik van roaccutane: wacht 6 maanden voordat je een pmu behandeling ondergaat. - Na een ooglid correctie: wacht 3 maanden voordat je een pmu behandeling ondergaat. - Op een litteken minder dan een jaar oud is. - Op een plek waar de huid of een laserwond nog niet genezen is.
 • Voorzorginstructies
  Voor het beste resultaat wordt geadviseerd je te houden aan de onderstaande voorzorgsmaatregelen Vermijd 24 uur voor de behandeling geen koffie, energie drank of cafeïne nuttigen. (Dit werkt bloedverdunnend.) 48 uur voor de behandeling geen alcohol of drugs, aspirine of ibuprofen gebruiken. (Paracetamol mag wel) 2 dagen voor de behandeling stoppen met bloedverdunnende medicatie. (Pas na overleg en toestemming van de arts!) 2 weken voor de behandeling geen botox, of fruitzuur behandeling in het voorhoofdgebied ondergaan. 2 weken voor de behandeling niet meer zonnen, of zonnebanken. 2 weken voor de behandeling geen wenkbrauw verf gebruiken. Advies - Kom met je dagelijkse wenkbrauw make-up op naar de afspraak zodat we kunnen zien waar je zelf de nadruk op legt. - Scrub de avond voor de behandeling licht de wenkbrauwen met een milde scrub. - Zorg dat je voldoende gegeten hebt en uitgerust bent. Neem indien gewenst vooraf 2 paracetamol in. (Geen aspirine) - Epileer de wenkbrauwen voor de afspraak niet.
 • Genezing en nazorg instructies
  Genezing Na het zetten van permanente make-up is de huid open, en vergelijkbaar met een schaafwond. Het is erg belangrijk om de nazorg instructies op te volgen, een slechte hygiene of verzorging kunnen namelijk leiden tot infecties, - en littekenweefsel. Hierdoor geneest het niet goed en krijg je een minder mooi resultaat. Het process: - Net na de behandeling kan de wenkbrauw wat gezwollen en roodheid vertonen, dit is meestal de eerste dag. - De dagen erna wordt de kleur van het pigment nog donkerder en ontstaat er een korst. - Vervolgens ontstaan er barstjes, en gaan de korstjes los komen, deze zijn meestal tussen 7 - 10 dagen verdwenen. - Als de korstjes eraf zijn zijn de wenkbrauwen een heel stuk lichter (meer dan 50%) en kunnen er wat oneffenheden zijn, - Later in het genezingsproces komt het pigment weer meer naar de oppervlakte en is de kleur beter zichtbaar. - Na 6 tot 9 weken is er een nabehandeling om lichtere plekjes op te vullen, of de wenkbrauw naar wens nog iets intenser te maken. Nazorg instructies - Vermijd de eerste 72 uur direct water-contact. - De eerste 3 dagen geen sport beoefenen, daarna mag een lichte training om excessief zweten te voorkomen. - Raak de wenkbrauwen de eerste 7 dagen niet aan! - 2 weken geen make-up of producten aanbrengen bij de wenkbrauwen. - Vermijd de zonnebank of direct zonlicht voor 14 dagen, vervolgens altijd insmeren met een spf50 - Maak 2 weken geen gebruik van sauna, zwembad, zeewater of een bubbelbad. - Verschoon de eerste dagen steeds je kussensloop om de kans op bacteriële infecties te verminderen. - Laat korstjes zelf loskomen en afvallen, trek en pluk niet aan de wenkbrauwen!
 • Hoe lang blijft pmu zichtbaar?
  Permanente make-up is semi permanent en blijft in tegenstelling tot tatoeages niet permanent in de huid. Dit betekend dat het pigment onder invloed van natuurlijke celvernieuwing en UV-straling geleidelijk en gelijkmatig terugloopt. De houdbaarheid van pmu kan ook beïnvloed worden door de volgende omstandigheden: - Het huidtype: een vette / dikke huid stoot eerder pigment af dan een droger huidtype en zal daarom sneller vervagen. - Gevoeligheid: Iemand die veel bloed tijdens de behandeling en wondvocht aanmaakt stoot sneller het pigment af. - De leefstijl: Iemand die heel veel zont, en vaak onder UV-straling wordt blootgesteld zal de kleur eerder afnemen of vergrijzen. - Cosmetica: Door regelmatig zuren, of peelingen te gebruiken bij de wenkbrauw vernieuwt de huid zich sneller en zal de kleur ook sneller vervagen. - Een natuurlijke resultaat: Bij een zeer lichte (soft powderbrow) worden er minder laagjes gezet en zal het resultaat sneller vervagen dan een intensere look. Om de kleur fris en de vorm strak te houden is het raadzaam om gemiddeld na 1 tot 2 jaar een touch-up behandeling te laten uitvoeren.
 • Ik heb oude permanente make-up, kan ik voor een touch up komen?
  Het corrigeren en / of bijwerken van een bestaande permanente make-up elders geplaatst, is alleen mogelijk indien de oude pmu voldoende vervaagd is. In sommige gevallen is de vorm niet te corrigeren en adviseren we eerst de oude pmu te laten verwijderen. Voor het maken van een afspraak dient de pmu specialist eerst de wenkbrauw beoordeeld te hebben. Dit kan door een duidelijke foto in daglicht te maken en naar ons te sturen via: info@salondivas.nl Voor het coveren en / of bijwerken van een oude pmu die niet door ons gezet is geldt een ander tarief.
bottom of page